HTML

BaraBara Shinji

バラバラ 心事 (BaraBara Shinji) Magyarul a cím nagyjából annyit tesz, hogy, darabokra hulló, szétszóródott elme. Ez kicsit jellemez engem, mert eléggé csapongó fantáziájú és szétszórt természetű vagyok :) Nem akarom megváltani a világot a blogommal, csak szimplán le szeretném írni kritikáimat, véleményeimet pár dologról, ami engem foglalkoztat. Elsősorban a mainstreamnek kevésbé mondható médiumokról, eseményekről, zenéről szólna igen vegyes körítésben, ám a két fő irányvonal minden bizonnyal a punk és az otaku szubkultúra lesz.

Linkblog

2011.02.03. 13:05 I<ishiN

Mobile Suit Gundam 00: A Wakening of the Trailblazer

Egy-két hete sikerült megnéznem a legújabb Gundam éra befejező részét. Talán ennél jobban még nem vártam valaminek a megjelenését (leszámítva a Nyári tűz sárkányai c. könyvet^^ ), szerencsére nem is csalódtam a Sunrise-ban most sem.

A történet törése kb akkora mint a sorozat első és második évadja között. A háborúk utáni időszakban járunk, amikor már teljesült a Celestial Being terve, vagyis az emberiség egyesült és mindenki boldog. Az ember ilyenkor felteszi a kérdést, hogy akkor hogy fogunk gigantikus űrcsatát látni sok-sok energianyalábbal, üvöltéssel meg személyes drámával? Ez elég hamar kiderül, ugyanis a téma az idegen létforma érkezése a földre, ami jó sok pánikot meg bonyodalmat kelt. Perze a kulcsfigurák itt is Setsunáék lesznek, 1-2 új mecha pilótaülésében.

Bár erősen hiányoltam, hogy a karakterekből kevesebbet kapunk vissza, mint a sorozatból (ami mondjuk félig-meddig talán érthető is), a csatákban pedig kevés új elem szerepel, de szerencsére nem bőrlehúzás volt ez a movie. Az új alaphelyzet sokat dob az egészen, a grafikától meg kétszer odacsinálsz, mire végignézed, az aláfestő zenéről nem is beszélve.

Egyszóval érdemes megnézni (a sorozat után), de ezt asszem fölösleges is ondanom. Aki pedig most akar belekóstolni a Gundam világaiba, az talán ne ezzel kezdje, hanem a sorozattal, nem fog csalódni, azt hiszem.

Szólj hozzá!

Címkék: anime movie mecha otaku gundam


A bejegyzés trackback címe:

https://barashin.blog.hu/api/trackback/id/tr192635711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása