HTML

BaraBara Shinji

バラバラ 心事 (BaraBara Shinji) Magyarul a cím nagyjából annyit tesz, hogy, darabokra hulló, szétszóródott elme. Ez kicsit jellemez engem, mert eléggé csapongó fantáziájú és szétszórt természetű vagyok :) Nem akarom megváltani a világot a blogommal, csak szimplán le szeretném írni kritikáimat, véleményeimet pár dologról, ami engem foglalkoztat. Elsősorban a mainstreamnek kevésbé mondható médiumokról, eseményekről, zenéről szólna igen vegyes körítésben, ám a két fő irányvonal minden bizonnyal a punk és az otaku szubkultúra lesz.

Linkblog

2011.03.17. 12:57 I<ishiN

REC

Tegnap nem akartam semmi hosszúba belekezdeni, így került elő a listámról ez az aranyos kis szösszenet, név szerint REC (レック), a maga 9+1 darab részével. Mindgyik rész kb 10 perces, amik kronológiailag eléggé szorosan követik egymást.

A történettől nem kell sokat várni, elég könnyed darab, ha nagyon komolyra fordul is a dolog, akkor egyből elhülyéskedik a kritikus pontnál :)
A sztori ott veszi kezdetét, hogy egy Matsumaru Fumihiko nevű srác egy kis mozi elött várakozik két jeggyel, de az elhívott hölgyemény csak nem akar jönni. éppen el akarja hajítani a jegyeket, de egy (a képen is látható) vörös hajú leányzó ráordít, hogy ne dobja ki, hanem inkább adja neki. Végül megnézik együtt a filmet, majd elválnak útjaik. (A lányt egyébként Onda Akának hívják)
Este Matsumaru arra ébred, hogy valami nagyon ég odakint. Mire odaé, a tűzoltók már oltják a házat, persze kiderül, hogy Aka lakott benne és minden cucca odalett. Beköltözik a sráchoz, történik egy-két dolog, aminek ilyenkor meg kell történnie egy férfi és egy nő között és ezzel veszi kezdetét a történet alapszituációja. Aka beköltözik a sráchoz, kiderül, hogy a munkájuk miatt együtt fognak dolgozni (Aka "felfedezetlen seiyuu (szinkronszínész), Matsumaru pedig reklámtervező).
Több poént nem lövök le, hisz nagyon rövid a sorozat.

Az opening eléggé fülbemászó, má ismertem korábban is a táncszőnyegről, viccesnek is elég vicces. Az ending eléggé felejtős szerintem, olyan tipikus áttekerős fajta.
A grafika nekem kifejezetten tetszett, nem korszakalkotó, de teljesen illik ehhez az animéhez. Aka rajzolása kifejezetten tetszett, végre megmutatták, hogy nem csak egy tizenéves iskoláslány lehet moe. A karakterek jelleme is ki van dolgozva a rövidsége ellenére is, bár a jellemfejlődés minimális.

Ugyan nincsenek benne annyira epikus poénok, de az ember fia/lánya végigmosolyogja az egészet, egy délutánt biztos megér ez a darab. Szerintem ha hoszabb lett volna, akkor eléggé vontatott lett volna, mint ahogy számos kevésbé jól sikerült hasonló műfajú társa.
Bátran ajánlom mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: anime otaku moe slice of life


A bejegyzés trackback címe:

https://barashin.blog.hu/api/trackback/id/tr22746910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása